Jun 2021 Dana Găitan

Recomandări pentru o manichiură de durată

Știi ce bine te simți și ce încredere de sine ridicată ai atunci când porți o lenjerie super sexy pe sub îmbrăcăminte sau când simți acea strălucire extraordinară dată de o bună îngrijire a tenului? Ei bine, așa e și cu unghiile. Unghiile sănătoase (și chiar rezultatul unei bune îngrijiri a cuticulelor) fac parte integrantă dintr-un aspect îngrijit, bine întreținut și pus la punct, și sunt unul dintre acele stimulatoare de încredere de sine mai puțin vizibile.

Cea mai bună cale pentru a-ți păstra unghiile frumoase și sănătoase pentru o perioada lungă de timp este prin deprinderea unor obiceiuri simple de viață. Am adunat mai jos cateva sfaturi utile, care-ți vor asigura o manichiură frumoasă și îngrijită până revii la salon:

Evită contactul prelungit cu apa

Protejarea mâinilor cu mănuși împotriva apei, a produselor de curățare de uz casnic sau a oricărei activități ce implică menținerea lor într-un mediu murdar și umed este întotdeauna o idee bună, dar este și o parte deosebit de importantă pentru protejarea manichiurii.

Deși par ferme la atingere, unghiile au capacitatea de a absorbi apa, iar scufundarea lor în apă pentru o perioadă lungă de timp poate slăbi structura unghiilor. Acestea se extind pe măsură ce absorb apă, iar apoi, când se usucă, se contractă. Extinderea și contractarea pot provoca deteriorarea lacului sau a gelului de unghii.

Hidrateaza mâinile și cuticulele

Credem că cele mai importante condiții pentru păstrarea și menținerea unei manichiuri perfecte sunt hidratarea mâinilor și protejarea lor.

Pentru a proteja cuticula și pentru a o menține intactă, mai ales după utilizarea apei, îți recomandăm să o hidratezi, folosind uleiuri (poți apela la soluții la îndemână, cum ar fi uleiul de măsline extravirgin sau uleiul de cocos) și loțiuni speciale pentru cuticule. Aplică-le în picături mici la baza fiecărei unghii și masează cuticula.

De asemenea, iarna poate fi o perioadă foarte dificilă pentru piele și unghii. Nu numai că vremea rece și uscată poate face ca unghiile să devină mai fragile, dar schimbările extreme de temperatură pot provoca daune suplimentare. Este indicat să porți mereu mănuși iarna și, ai ghicit, să hidratezi pielea mâinilor și unghiile!

Nu uita să bei și apă! Uităm adesea să o facem chiar și atunci când ne e frig.

Fii blândă cu unghiile tale

Cea mai bună îngrijire a unghiilor este îngrijirea blândă. Nu încerca să cureți murdăria de sub unghii cu pila sau orice alt obiect ascuțit, întrucât patul unghial se poate dezlipi de placa unghială și se pot dezvolta infecții. Din motive similare, încearcă să reziști tentației de a folosi unghiile pe post de instrumente de orice fel - oricât de convenabil ar părea.

Nu roade unghiile

Știm, este mai ușor de spus decât de făcut și, uneori, nu ne putem abține. 😥 Mai mult, pentru unele din noi, roaderea unghiilor este un tic nervos, care se întâmplă inconștient.

Bineînțeles, dacă mergi puțin prea departe cu rosul unghiilor, o să ajungi să-ți deteriorezi și cuticulele, fapt care ar putea duce la diverse afecțiuni în unele cazuri (paronichie). Să nu mai vorbim de faptul ca pișcă dacă doar te uiți la o lămâie!

Să nu uităm nici de faptul că cuticula este un sigiliu protector și se află chiar deasupra celei mai importante structuri a unghiei: matricea. Orice traumatism a zonei cuticulei poate, de asemenea, afecta matricea pe termen lung și poate fi afectată creșterea corectă a unghiei.

Nu dezlipi/coji unghiile

Dacă se întâmplă să sară lacul/gelul de unghii, nu încerca să remediezi singură problema. Nu pili gelul sau oja semi și nu rupe sau smulge de pe unghie baza de gel sau de semi. Știm că dorești să ne ajuți, dar prin îndepărtarea într-un mod agresiv a bazei de pe unghii îți vei deteriora unghiile naturale, care vor fi mult mai fragile și uscate.

Respectă timpii de întreținere

Știm ca unghiile de la mâini cresc cu aproximativ 3.5 mm/lună, iar cele de la picioare cu aproximativ 1.6 mm/lună. Îți vom recomanda la ce interval e cel mai bine să revii la noi.