Mar 2020 Alexandra Otelea

Cum ne îngrijim manichiura acasă

Pentru că nu mai putem ajunge la salon în această perioadă iar unghiuțele cresc și au nevoie de întreținere, am pregătit câte un scurt ghid pentru îngrijirea corectă a fiecărui tip de manichiură în confortul propriei case, pe parcursul perioadei de izolare.

Cum ne îngrijim manichiura cu oja semipermanentă

În cazul manichiurii cu ojă semipermanentă, întreținerea acasă se face în câțiva pași simpli.

 1. Îndepărtarea stratului de culoare cu pilă. Se pilește ușor numai stratul de top coat și cel de culoare, până când pe unghie rămâne doar baza de oja semi.
 2. Împachetarea cu acetonă. Dacă nu ai acasă capsule speciale pentru îndepărtarea ojei semi cu acetonă, înmoaie bine câteva bucăți de vată sau dischete demachiante în acetonă și aplică-le pe fiecare unghie. Pregătește câteva bucăți de folie de aluminiu în care să îmbraci unghiile. Învelește fiecare unghie cu folia de aluminiu și lasă acetona să acționeze timp de 10-15 minute.
 3. Îndepărtarea bazei. Îndepărtează stratul de bază acum înmuiat cu ajutorul unui bețișor de lemn de portocal sau orice instrument ai la îndemână care nu agresează unghia. Dacă baza nu s-a desprins suficient de bine încât să poată fi îndepărtată, repetă pasul 2 până la obținerea rezultatului dorit.

După acest pas, poți aplica oja colorată, lacul sau tratamentul de unghii pe care îl dorești, cum se face în cazul manichiurii clasice.

 1. Hidratarea unghiei și cuticulei. La final, aplică pentru îngrijirea unghiei uleiul pentru cuticule. Dacă nu ai un ulei special pentru cuticule, poți folosi ulei de măsline extravirgin sau ulei de cocos. Aplică-l în picături mici la baza fiecărei unghii și masează cuticula.

Cum ne ingrijim manichiura cu gel

Unghiuțele cu gel cer o intreținere mai atentă atunci când aceasta trebuie facută acasă. Dar, urmând pașii de mai jos, poți avea grijă de manichiura ta până când revii la salon.

 1. Îndepărtarea gelului. Pilește ușor stratul de top coat și de culoare, până la îndepărtarea acestuia, astfel încât să rămână doar stratul de gel de bază. Oprește-te dacă suprafața pilita începe să se infierbânte - înseamnă că ești prea aproape de unghia naturală.
 2. Uniformizarea gelului de bază. Uniformizează stratul de bază cu o pilă fină sau cu un buffer. NU recomandăm îndepărtarea completa a gelului de pe unghie acasă, deoarece acest pas se face numai in cadrul salonului, cu pila electrică. Îndepărtarea cu pila normală sau prin smulgere a gelului poate traumatiza unghia naturală.
 3. Scurtarea unghiei. Este importantă scurtarea unghiilor dacă acestea sunt crescute, pentru a evita ruperea sau lovirea acestora, dar și pentru confortul nostru în activitățile de zi cu zi. După ce ai uniformizat stratul de gel, scurtează unghiile atât cât iți dorești cu ajutorul pilei.

Dupa acest pas, poți aplica oja colorată peste gel pentru un aspect cât mai estetic.

 1. Hidratarea unghiei și cuticulei. La final, aplică, pentru îngrijirea unghiei, uleiul pentru cuticule. Dacă nu ai un ulei special pentru cuticule, poți folosi ulei de măsline extravirgin sau ulei de cocos. Aplică-l în picături mici la baza fiecărei unghii și masează cuticula.

Ce să nu facem când ne intreținem manichiura acasă

Acum să vorbim și despre ce nu trebuie sub nici o formă să faci atunci când faci întreținerea unghiilor acasă.

 • Scurtarea unghiilor se face strict cu pila, fie că vorbim de manichiura semi sau cu gel. Tăiatul cu unghiera pune multă presiune pe unghie atunci când este acoperită de un material mai rigid, fapt ce poate duce la lovirea sau la smulgerea unghiei.

 • Nu lăsa unghiile cu oja semi sau cu gel să crească prea mult. Odată cu creșterea în lungime, apexul sau punctul de rezistentă se muta spre vârf. Astfel, toată presiunea este resimțită pe vârful unghiilor, care pot deveni dureroase sau se pot rupe chiar si la cel mai mic șoc sau lovitură.
 • Nu pili excesiv oja semi sau gelul, nu rupe sau smulge de pe unghie baza de gel sau de semi.

Acestea fiind spuse, vă dorim unghiuțe excelente, chiar și în izolare, momente plăcute de relaxare și sănătate cât cuprinde!