Pedichiură cu gel sau semi

Asigura o pedichiura mai de durata - in cazul metodei clasice, cand unghiile sunt inmuiate in apa acestea se dilata si dureaza pana la 24 de ore sa revina la forma naturala, astfel materialul aplicat pe unghie poate suferi crapaturi dupa ce unghiile s-au uscat complet sau se poate deteriora mai rapid

Fă o programare

Ce este pedichiura dry?

Pedichiura dry inseamna pedichiura pe uscat, adica fără inmuierea în apa în clasica cadita. Pedichiura pe uscat are avantajul de a putea vedea exact cat sa se taie cuticulele și cat sa se frezeze talpile, în asa fel incat sa nu ranim și sa nu cream alte probleme.

Forma și lungimea unghiilor în pedichiura

Forma unghiilor în pedichiura trebuie sa fie patrata, maxim putem rontuji puțin colturile. Orice alt gen de forma poate duce la incarnarea colturilor. Lungimea unghiilor de la picioare trebuie sa fie scurte, eventual vara pot fi lasate 1mm mai lungi. orice lungime mare la unghiile de la picioare creeaza disconfort și pune presiune pe placa unghiala și poate duce la desprinderea partiala sau chiar totala a unghiei de pe patul unghial. Lungimea corecta se verifica prin apasarea cu degetul a buricului degetelor de la picioare, în asa fel incat unghia sa nu puna presiune pe deget.

Forma și lungimea unghiilor se realizeaza din pila, se recomanda o pila subtire, nu ca cea de la manichiura, cu care sa se poata ajunge sub colturi pentru a le putea rotunji puțin.

Greseli efectuate în pedichiura și cum se remediaza acestea

Greselile frecvent intalnite în pedichiura sunt:

 1. Taierea excesiva a cuticulei
  Prin taierea excesiva a cuticulei nu cream doar rani, ci și porti de intrare pentru bacterii

 2. Pilirea formei unghiei gresita
  Pilirea unghiilor într-o alta forma decât patrat sau patrat cu colturi puțin rotunjite, va crea colturi care, crescand, se vor incarna și vor incepe sa doara.

 3. Taierea colturilor
  Colturile nu se taie niciodata, majoritatea cazurilor de unghii incarnate sunt cauzate de taierea acestor colturi. Colturile unei unghii care nu sunt incarnate se rotunjesc foarte puțin, iar daca avem o clienta care are deja unghiile incarnate, exista posibilitatea de aplicare sub colt a unui material textil care va ajuta la cresterea coltului fără a se mai incarna.

 4. Folosirea unei lame pentru a curata talpile
  Folosirea unui obiect taios pentru a curata talpile este gresita, aceasta practica putand rani clientul și creand în timp piele ingrosata. Prin folosirea unei lame în curatarea talpilor se vor inlatura straturi de piele care nu este moarta, inlaturarea acestora este resimtita de stratul de piele ca o agresiune, facand în timp pielea sa se ingroase foarte tare.

 5. Nescurtarea suficienta a unghiilor
  Daca unghiile de la picioare nu se scurteaza complet și sunt lasate prea lungi, în contextul purtarii unei incaltaminte incomode, unghiile prea lungi vor pune presiune pe placa unghiala, care ulterior se va dezlipi partial sau în totalitate, cauzand ca unghiile sa cada.