Iata cateva informatii despre manichiura cu oja semipermanenta si avantajele acesteia

26 Feb 2020 manichiura oja semipermanenta avantaje

Oja semipermanenta este un tip de oja foarte rezistență, activata cu ajutorul luminii din interiorul lampii UV. Ea are consistenta unei oje normale și oferta acelasi aspect natural ca lacul de unghii, dar are o rezistenta si o durabilitate mai mare, de pana la 3-4 saptamani.

Cand si de ce ar trebui sa optezi pentru manichiura semipermanenta

Manichiura semipermanenta este cea mai potrivita daca esti adepta manichiurii clasice, cu un finisaj cat mai natural, dar vrei ca unghiile tale sa arate impecabil pentru o perioada cat mai indelungata. Manichiura semi isi pastreaza forma, stralucirea, si culoarea pana la cateva saptamani.

Manichiura cu oja semipermanenta se efectueaza direct pe unghia naturala. De aceea, pentru alungirea unghiei si forme mai speciale, se recomanda constructia cu gel.

Cum se realizeaza manichiura cu oja semi

Primul pas in realizarea manichiurii este pregatirea si curatarea unghiilor, indepartarea si ingrijirea cuticulelor. La Unghiute, toate aceastea le facem prin tehnica dry. Tehnica dry – sau tehnica uscata - este o metoda de curatare a unghiilor inainte de aplicarea ojei care nu implica utilizarea apei, cum se procedeaza in cazul metodei clasice.

In continuare, unghiile sunt degresate si pregatite pentru pilire. Urmeaza aplicarea unei baze cu rol protector, care contribuie la aderenta ojei semi. Dupa ce baza s-a activat in lampa UV, se aplica oja semipermanenta colorata.

Ultimul pas este “sigilarea” ojei cu cu un top fie lucios, fie mat, in functie de finisajul pe care clienta si-l doreste.

Indepartarea ojei semi

Indepartarea ojei semipermanente se face la salon. Tehnicianul indeparteaza stratul de oja folosindu-se de o pila fina (electrica si normala) si/sau un buffer. Nu se recomanda indepartarea ojei semipermanente acasa, deoarece indepartarea incorecta poate dauna unghiei naturale.

Avantaje

Oja semipermanenta ofera un finisaj natural, cat mai aproape de cel al manichiurii clasice, realizate cu oja sau lac de unghii.

Manichiura cu oja semipermanenta te scuteste de vizita saptamanala la salon pentru reaplicarea ojei, nu se crapa si nu se cojeste.

Oja semipermanenta se aplica rapid si usor – timpul petrecut in salon este mai scurt decat in cazul manichiurii cu gel.