Despre importanta dezinfectiei si sterilizarii

28 Apr 2020 dezinfectie igiena sterilizare instrumente

Dezinfectia - este procesul prin care se distrug majoritatea microorganismelor patogene (in proportie de 99,99%) de pe obiectele din mediul inert, cu exceptia sporilor bacterieni.

Sterilizarea - este procesul de distrugere a toate microorganismelor patogene.

Orice salon de infrumusetare are obligatia de a dezinfecta și steriliza toate tipurile de instrumentar folosite pe clienti, dezinfectia facandu-se într-o submersie de dezinfectant, iar sterilizarea se realizeaza ori la aer uscat în Pupinel ori la aer umed în Autoclav.

La noi La Unghiute luam foarte în serios sanatatea clientilor și personalului nostru, fiind prima noastra grija.

De aceea, pentru o dezinfectie temeinica am ales un aparat cu ultrasunete în care punem un dezinfectant de grad inalt cu actiune larga și unde punem tot instrumentarul folosit, inclusiv periutele de praf folosite. Cu ajutorul ultrasunetelor sunt inlaturate și distruse majoritatea microorgansimelor de pe instrumentar.

Sterilizarea La Unghiute se realizeaza cu ajutorul Pupinelului, unde instrumentele vor sta timp de 60 de minute la temperatura constanta de 180 grade Celsius, timp în care se distrug toate microorganismele de pe instrumente. Înainte de a pune instrumentele în Pupinel, bagam instrumentele în pungi individuale care se vor desigila în fata voastra, pentru ca voi sa fiti convine de integritatea sterilizarii.