Cum ne ingrijim unghiutele acasa

25 Mar 2020 manichiura ingrijire unghii

Pentru ca nu mai putem ajunge la salon in aceasta perioada iar unghiutele cresc si au nevoie de intretinere, am pregatit cate un scurt ghid pentru ingrijirea corecta a fiecarui tip de manichiura in confortul propriei case, pe parcursul perioadei de izolare.

Cum ne ingrijim unghiutele cu semipermanenta

In cazul manichiurii cu oja semipermanenta, intretinerea acasa se face in cativa pasi simpli.

  1. Indepartarea stratului de culoare cu pila. Se pileste usor numai stratul de top coat si cel de culoare, pana cand pe unghie ramane doar baza de oja semi.
  2. Impachetarea cu acetona. Daca nu ai acasa capsule speciale pentru indepartarea ojei semi cu acetona, inmoaie bine cateva bucati de vata sau dintr-o discheta demachianta in acetona si aplica-le pe fiecare unghie. Pregateste cateva bucati de folie de aluminiu in care sa imbraci unghiile. Inveleste fiecare unghie cu folia de aluminiu si lasa acetona sa actioneze timp de 10-15 minute.
  3. Indepartarea bazei. Indeparteaza stratul de baza acum inmuiat cu ajutorul unui betisor de lemn de portocal sau orice instrument ai la indemana care nu agreseaza unghia. Daca baza nu s-a desprins suficient de bine incat sa poata fi indepartata, repeta pasul 2 pana la obtinerea rezultatului dorit.

Dupa acest pas, poti aplica oja colorata, lacul, sau tratamentul de unghii pe care il doresti, cum se face in cazul manichiurii clasice.

  1. Hidratarea unghiei si cuticulei. La final, aplica pentru ingrijirea unghiei uleiul pentru cuticule. Daca nu ai un ulei special pentru cuticule, poti folosi ulei de masline extravirgin sau ulei de cocos. Aplica-l in picaturi mici la baza fiecarei unghii si maseaza cuticula.

Cum ne ingrijim unghiutele cu gel

Unghiutele cu gel cer o intretinere mai atenta atunci cand aceasta trebuie facuta acasa. Dar, urmand pasii de mai jos, poti avea grija de manichiura ta pana cand revii la salon.

  1. Indepartarea gelului. Pileste usor stratul de top coat si de culoare pana la indepartarea acestuia, cat sa ramana doar stratul de gel de baza. Opreste-te daca suprafata pilita incepe sa se infierbante - inseamna ca esti prea aproape de unghia naturala.
  2. Uniformizarea gelului de baza. Uniformizeaza stratul de baza cu o pila fina sau cu un buffer. NU recomandam indepartarea completa a gelului de pe unghie acasa, deoarece acest pas se face numai in cadrul salonului, cu pila electrica. Indepartarea cu pila normala sau prin smulgere a gelului poate traumatiza unghia naturala.
  3. Scurtarea unghiei. Este importanta scurtarea unghiilor daca acestea sunt crescute, pentru a evita ruperea sau lovirea acestora, dar si pentru confortul nostru in activitatile de zi cu zi. Dupa ce ai uniformizat stratul de gel, scurteaza unghiile atat cat iti doresti cu ajutorul pilei.

Dupa acest pas, poti aplica oja colorata peste gel pentru un aspect cat mai estetic.

  1. Hidratarea unghiei si cuticulei. La final, aplica pentru ingrijirea unghiei uleiul pentru cuticule. Daca nu ai un ulei special pentru cuticule, poti folosi ulei de masline extravirgin sau ulei de cocos. Aplica-l in picaturi mici la baza fiecarei unghii si maseaza cuticula.

Ce sa nu facem cand ne intretinem unghiutele acasa

Acum sa vorbim si despre ce nu trebuie sub nicio forma sa faci atunci cand faci intretinerea unghiilor acasa.

Acestea fiind spuse, va dorim unghiute excelente chiar si in izolare, momente placute de relaxare si sanatate cat cuprinde!